Mistä tiedät, että mies on sinusta kiinnostunut?

Mies on kiinnostunut, kun hänen kehonsa asento on sinuun kohdistunut ja hän katsoo sinua.

Tämä on yksi lempiaiheistani! Ei siksi, että se olisi kovin monimutkaista ja jännittävää, vaan siksi, että tämän aiheen puiminen ei tunnu loppuvan koskaan. Ja kuitenkin väitän, että vastaus on melko yksinkertainen!

Mistä tiedät, onko mies kiinnostunut sinusta?

Miehet ovat melkoisen suorasukaisia siinä, kuinka he käyttäytyvät. On totta, että moni mies pelaa ihmissuhdepelejä ja yrittää kaiken maailman kikkakolmosia. Mutta ajatus tällaisesta harkitusta juonittelusta tai pelistä ajaa sinua vain kauemmas harhaan.

Uskallan väittää, että jo alkaessasi pohtia, mitähän miehen teot, sanat, tekemättömyydet tai sanomatta jättämiset merkitsevät, olet jo matkalla alamäkeen ja perusasiat unohtuvat.

En yritä sanoa, että miehet ovat älyllisesti yksinkertaisia, sitä he eivät ole. Sanon vain, että asioiden tulkitseminen ihmissuhderintamalla ei ole lainkaan niin kimuranttia kuin meille on uskoteltu. Näin simppeliä se lopulta on:

1. Jos mies ei kysy sinulta kysymyksiä, hän ei ole kovin kiinnostunut.

Jos mies on kiinnostunut sinusta, hän kysyy sinulta kysymyksiä, joilla hän tutustuu sinuun ja saa tietää sinusta lisää. Jos kysymyksiä ei kuulu, hän ei ole kiinnostunut. Se on juuri niin selkeää kuin miltä kuulostaakin!

Mietipä tätä: kun kaksi ihmistä tapaa ja tutustuu alkuvaiheessa ja molemmilla on suuri kiinnostus toiseen, kysymykset lentelevät edes ja taa. Kun ihminen on kiinnostunut toisesta, hän haluaa todella tietää kaikenlaista, kuten mitkä ovat toisen unelmat ja ajatukset jostain asiasta, mitä hän pitää tärkeänä ja mistä hän innostuu ja mitä hän pelkää.

2. Jos mies viestittelee sinulle vain myöhään illalla tai yöaikaan, häntä ei kiinnosta muu kuin seksi.

Alkoholia nautitaan yleensä ilta-aikaan. Jo vähäinen määrä alkoholia nostaa niin sanotut luolamiesaivot ykköseksi ja fyysiset perustarpeet kuten nälkä ja seksihalut nousevat mieleen muiden asioiden edelle.

Parin alkoholiannoksen jälkeen estot ja järkeily alenevat huomattavasti. Ilman alkoholin vaikutustakin myöhään viestittely kertoo lähes poikkeuksetta siitä, että mies haluaa sinulta seksiä, ei muuta. Ehkä on siis väärin sanoa, ettei hän olisi kiinnostunut, mutta ainakaan hän ei ole kiinnostunut muusta kuin seksistä ja sinä et ole erityinen kohde, vaan mies kokeilee keneltä irtoaa.

Jos saat viestejä yöaikaan, et todennäköisesti ole ainoa, jolle mies viestittelee. Tartu syöttiin, jos olet itse samalla mielellä, mutta älä luule hänen olevan erityisen kiinnostunut sinusta. Jos itse haluat oikeasti hyvää seksiseuraa etkä olla jonkun miehen sätkynukkena, etsi seksiseuraa itse, äläkä tyydy jonkun miehen humalaisiin viesteihin.

3. Jos mies peruu tapaamisia, hän ei ole kiinnostunut seurastasi.

Usko pois, jos mies on sinusta kiinnostunut, hän ei jätä tulematta paikalle tai ”unohda” että teidän piti nähdä paikassa X klo Y. Ei. Ikinä.

Sovittujen tapaamisten peruminen tai saapumatta jättäminen puhuu selvää kieltä siitä, että mies ei ole sinusta kiinnostunut. Ihmiset käyttävät tolkuttomasti energiaa ja aikaa pohtiessaan, miten voivat oikeuttaa ja ymmärtää ja hyväksyä tällaista käytöstä ilman, että heidän tarvitsisi myöntää, ettei heistä olla kiinnostuneita. On paras ennen kaikkea sinulle itsellesi, että myönnät asian. Hän ei ole kiinnostunut. Älä kiusaa itseäsi.

Ihmisillä, jotka käyttäytyvät mainitulla tavalla, on yleisesti ottaen ongelmia asettaa muita ihmisiä omien impulssiensa edelle. Jos heitä ei juuri sillä hetkellä huvita, he vain eivät lähde minnekään. He eivät välitä tarpeeksi.

Tottakai joskus käy niin, että tapaaminen täytyy perua. Mutta silloin miehellä on antaa siihen hyvä ja selkeä syy ja hän myös ehdottaa uutta tapaamista sen sijaan, että vain ilmoittaa lyhyesti, ettei oikein nyt käykään. Älä jää roikkumaan ruudun ääreen, vaan totea se tosiasia, että okei, miestä ei oikein tämä tyyppi nyt kiinnosta. NEXT!

Missä miehen katse on, kun hän on seurassasi?

4. Jos mies ei pyydä sinua viettämään aikaa kanssaan, häntä ei kiinnosta olla kanssasi.

Tämä on niin yksinkertaista kuin vain voi olla. Jos olet kiinnostunut jonkun seurasta, pyydät häntä viettämään aikaa kanssasi. Jos et, niin…et.

Käykö niin, että sinä olet aina se joka ehdottaa tapaamista ja yhteistä tekemistä? Katso vaikka viestihistoriasi, jos asia on muutoin vaikea hahmottaa. Ilman mitään monimutkaisia selittelyjä katso faktoja: pyytääkö mies sinua viettämään aikaa kanssaan vai ei? Jos pyytäjä olet aina sinä, kannattaa vähän rauhoittaa  tai miksei lopettaa kokonaan.

Jos mies on kiinnostunut, hän kyllä pyrkii viettämään aikaa kanssasi. Tämä on inhimillinen  perustotuus, jota ei voi kiertää millään selittelyillä. Älä ala kysellä mieheltä, miksei hän hengaile kanssasi tai ehdota sitä itse. Tiedät, ettei hän ole kiinnostunut. Ja se siitä.

Ps. Se, että mies viettää välillä aikaa kanssasi kun pyydät, ei tarkoita juuri muuta kuin että hänellä ei ole parempaakaan tekemistä. Ehkä hänellä on tylsää, hän on yksinäinen tai hän ajattelee saavansa seksiä. Silti: jos mies on sinusta kiinnostunut, hän kyllä järjestää asiat niin, että hän pääsee olemaan kanssasi.

Mies on kiinnostunut, kun hänen kehonsa asento on sinuun kohdistunut ja hän katsoo sinua.

5. Jos mies ei kutsu sinua etunimelläsi puhuessaan sinulle, hän ei halua läheistä suhdetta kanssasi.

Tämä tuntuu vähän hassulta, mutta tässä on oikeastaan todella hyvä pointti. Kun ihmiset tutustuvat toisiinsa, he rakentavat joko yhä lähentyvää tai etäännyttävää kommunikaatiota. Välttelevä ja etäällä pysyttelevä puhetapa toimii niin, että kielenkäytössä vältellään tunteita herättäviä sanoja. Toisen etunimen käyttäminen tälle puhuttaessa  sisältää voimakkaan tunnelatauksen.

Kaikki tekevät näin, mutta harva on siitä itse tietoinen. Voit kokeilla tätä käytännössä ja seurata muiden keskusteluja. Lupaan, että huomaat aivan uuden todellisuuden avautuvan! Kun haemme intiimiyttä ja vahvistamme viestintää toiselle ihmiselle, käytämme hänen etunimeään. Oli kyseessä sitten kehu, kysymys, moite tai mikä tahansa asia. Jos mies ei sano nimeäsi, hän ei ole kiinnostunut.

Kun mies on kiinnostunut sinusta, hän osoittaa sen selvästi ja kiinnittää sinuun huomionsa!

6. Jos mies mainitsee toistuvasti ex-kumppaninsa, jotain on vialla.

On harvinaista, että exän mainitseminen olisi mitenkään oleellista. Myös se, millä termillä mies viittaa ex-kumppaniinsa, on merkittävä. Tosin riippumatta siitä, tuoko hän keskusteluun jatkuvasti mukaan entisen kumppaninsa exänä, etunimenä tai millä sanalla tahansa, on se turhaa. Sen lisäksi, että se on turhaa, se myös kertoo jotakin: jotain on vialla.

Jos ehdotat jotakin tekemistä tai mainitset jonkin tapahtuman, vastaako mies, että hän on tehnyt asiaa X ennenkin tai oli tapahtumassa Y, vai muistaako hän mainita että hän on tehnyt asiaa ex-kumppaninsa kanssa tai että hän oli tapahtumassa Y ex-kumppaninsa seurassa?

Luulisi, että vaikkapa kysymykseen elokuvasta voisi vastata vain, että ”jep, olen nähnyt sen” sen sijaan että sanoo ”olen nähnyt sen exäni kanssa”. Okei, tässä kohtaa voi olla, että miehellä on jotain kiinnostusta sinua kohtaan, mutta asetelma on niin kyseenalainen, että suosittelen juoksemaan toiseen suuntaan.

7. Jos mies kertoo samat asiat yhä uudestaan, hän ei ole kiinnostunut sinusta.

Tämä ei tarkoita rakkaudentunnustuksia, joita saa sadella 50-vuotisen avioliiton aikana vaikka päivittäin!

Kertooko mies samoja tarinoita kerta toisensa jälkeen? Jos hän unohtaa kovin usein, mitä juttuja on sinulle kertonut, on yleensä kyse yksinkertaisesti siitä, että häntä ei paljon kiinnosta. Samaan kategoriaan menee se, että hän sekoittaa ihmiset ja tarinat eli ei muista, mitkä jutut kuuluvat sinuun ja mitkä muihin ihmisiin.

Kun olemme kiinnostuneet toisesta ihmisestä, keskitymme häneen ainakin sen verran, että heidän kertomansa jää mieleemme. Emme sotke ihastuksemme kertomaa tarinaa johonkin bändikaverin juttuun.

Unohtelu tai välinpitämättömyys, jotka ovat aika lailla sama asia, liittyvät myös esimerkiksi merkkipäivien unohtamiseen. Tässäkään asiassa ei voi vaatia keneltäkään täydellistä muistia, sillä kaikilla on joskus vaijerit ristissä ja jokin asia menee sekaisin tai unohtuu. Mutta on yksi asia unohtaa jotain ja kokonaan toinen asia, miten siihen suhtautuu: kenties välinpitämättömästi?

Mies on kiinnostunut, kun hän osoittaa sen. Arvailut ja tulkinnat ovat turhia.

8. Jos mies ei kohdista huomiotaan sinuun, häntä kiinnostavat muut asiat kuin sinä.

Kaikki kahdeksan kohtaa ovat aika yksinkertaisia, eikö? Ja kaikki ovat totta.

On tieteellisesti todistettu moneen kertaan, että kun ihminen on romanttisessa mielessä kiinnostunut jostakusta, hän jopa tahtomattaan kohdistaa itsensä tuon henkilön suuntaan.

Emme yleensä edes itse huomaa, miten kehonkielemme pienet vivahteet paljastavat kiinnostuksemme.  Hyvin selkeä tapa huomata, onko mies kiinnostunut, on huomioida missä hänen katseensa seikkailee ja miten hänen kehonsa asettuu, kun hän rentoutuu. Vilkuileeko hän jatkuvasti televisiota tai ikkunasta ulos? Onko hänen kehonsa asento sinua kohti vai kääntynyt baaritiskiä vasten?

Tämä luonnollinen seikka pätee kaikkiin ihmisiin. Se on myös asia, josta harva on tietoinen ja jota on asiasta tietoisenakin vaikea väärentää. Ihminen pystyy valehtelemaan yleensä sanoillaan ja kasvoillaan (joskaan ei kasvojen pienimmillä liikkeillä). Voimme päättää vaikka olla pitämättä käsiä ristissä sylissämme, mutta moni muu hienovarainen asia paljastaa toiselle, olemmeko oikeasti kiinnostuneet hänestä.

5/5 - (2 votes)