Liukuvoide-opas – Näin valitset parhaat liukuvoiteet petipuuhiin

Liukuvoide sopii kaikkeen seksiin. Valitse vesipohjainen liukuvoide kondomin ja seksilelujen kanssa käytettäväksi!

Liukuvoide ei onneksi enää ole mikään erikoisuus, vaan siitä on tullut vakiovaruste suomalaisissa kodeissa.

Liukuvoidetta on pidetty erityistuotteena, jonka ostamiseksi vaaditaan jokin erityinen tilanne tai käyttötarkoitus. Todellisuudessa liukkari on joka makuuhuoneen perustuote, jota kannattaa käyttää lähes kaikessa seksissä.

  • Liukuvoide lisää seksuaalista nautintoa
  • Tekee seksistä helpompaa
  • Ennaltaehkäisee muun muassa hiertymiä

Omasta huoneistostani löytyy liukuvoidepurkkeja samalla todennäköisyydellä kuin wc-paperia: sitä on aina siellä missä tarvitaan, minkä lisäksi kaapissa on tietysti pieni varasto.

Sisältö

Lindan poiminnat

Tuotteen nimiLindan kommenttiKäyttökohteetOminaisuudet
Pjur – Back Door

Lisätiedot >>
Käytän itse tätä myös saadessani suuseksiä, jolloin rentouttava vaikutus auttaa saamaan useita kovia orgasmeja ilman, että tulen liian kosketusherkäksi.Anaaliseksi, emätinyhdyntä ja fistaus. Ei sovi yhteen silikonisen seksilelun kanssa.Silikonipohjainen. Rentouttava, tuoksuton, mauton, väritön.
Frenchkiss

Lisätiedot >>
Tämän mansikkaisen maun tuntevat kaikki - liukuvoiteiden söpö klassikko. Kevyt ja viaton, parhaimmillaan suuseksissä!Suuseksi ja emätinyhdyntä. Sopii kaikille seksileluille ja kaikkien kondomien kanssa käytettäväksi.Vesipohjainen. Mansikanmakuinen ja -tuoksuinen, väritön.
Pasante TLC Lube

Lisätiedot >>
Pasanten pumppupullo ei ole se kaikkein kätevin. Tämän liukuvoiteen tuoksu on kuitenkin monien mielestä tyylikäs ja miellyttävä.Emätinyhdyntä, anaaliseksi. Sopii yhteen lateksikondomien kanssa.Hybridi (Silikoni- ja vesipohjainen). Kiihottava, passionkukantuoksuinen, mauton, väritön.
WET Synergy

Lisätiedot >>
Niille, joita hajut ja maut ärsyttävät, erinomainen valinta. Ei tarvitse lisäillä, vaikka olisi tunnin panosessio. Toimii iholla hieronnassa, josta voi siirtyä kätevästi sisätiloihin tuotetta vaihtamatta.Emätinyhdyntä, anaaliseksi, eroottinen hieronta. Sopii yhteen lateksikondomien kanssa.Hybridi (Silikoni- ja vesipohjainen). Tuoksuton, mauton, väritön.
Splashers-liukastekapseli

Lisätiedot >>
Kätevä helokkiöljykapseli sujautetaan vaivihkaa emättimeen tai anaaliin! Helppo ja siisti tapa liukastaa, vaikka salaa... Pitää kädet puhtaina. Tykkään!Huomaamaton liukaste anaaliseksiin ja emätinyhdyntään. Sopii herkille.Öljypohjainen. Tuoksuton, mauton, väritön. Erittäin lyhyt ainesosalista.
Viamax Organic Glide

Lisätiedot >>
Tämä on ihana liukaste, johon on sekoitettu vain luonnollisia kasviöljyjä. Suosittelen erityisesti, jos olet herkkä tai kuivuuteen taipuvainen! Myös pakkaus on hyvin suunniteltu eikä sottaa.Hellävarainen liukuvoide sopii kaikkeen seksiin, mutta ei käytettäväksi kondomien kanssa. Öljysekoitus sopii myös anaaliseksiin ja seksilelujen liukasteeksi.Öljypohjainen. Tuoksuton, mauton, väritön. Ihoa ja limakalvoja rauhoittavia ainesosia.

Mihin liukuvoidetta tarvitaan?

Liukuvoide sopii moneen tarkoitukseen. Liukuvoiteen tehtävä on nimensä mukaisesti liukastaa eli tehdä pinnasta, jolle sitä levitetään, kitkattomampi.

Yhdyntä, suuseksi & anaaliseksi

Liukastetta voi laittaa yhdynnän alkaessa joko emättimeen ja sen suuaukolle tai peniksen päälle (erityisesti terskan alueelle) tai seksivälineeseen. Lisäksi liukuvoide on miellyttävä kaikessa suuseksissä. Sitä voi levittää klitoriksen, häpyhuulien ja emättimen suuaukon ympärille. Ehdottoman tärkeäksi liukuvoide tulee anaaliseksissä. Anaaliseksissä liukasteen käyttö on todella tärkeää, koska anaalissa ei ole luonnostaan omaa liukastetta lainkaan.

Masturbaatio

Masturboidessa taas liukuvoide tuo lisää nautintoa niin miehille kuin naisillekin. Erityisesti, jos sooloseksissä sinulla on käytössä seksivälineitä, kannattaa niiden kanssa nauttia liukuvoiteen käytöstä.

Lantionpohjatreenit

Ja jos suoranaisesta seksistä mennään hieman sivummalle, niin lantionpohjan lihaksia treenatessa liukuvoide helpottaa harjoittelua. Naisilla on käytössään usein geishakuulat tai muut samantapaiset treenipallot, jotka viedään emättimeen. Miehillä taas on kegel-kuulat, joilla harjoitetaan lantionpohjan lihaksia peräaukon kautta. Vaikka nykyisin geishakuulien ja kegel-kuulien pinta on tehty hyvin miellyttävän tuntuiseksi, sopiva määrä liukuvoidetta auttaa kuulien sisäänviennissä ja tekee harjoittelusta mukavampaa.

Valitse oikein

Ennen kuin otat liukuvoiteen käyttöön tiettyyn tarkoitukseen, varmista, että sinulla on oikeanlainen liukuvoide. Liukuvoiteissa on paljon eroja: pohja-aineet, tuoksut, maut, allergiaystävällisyys, stimuloivat ominaisuudet… tarjolla on kaikkea. Tässä artikkelissa kerron, mikä liukuvoide on paras mihinkin käyttöön.

Eri tyyppiset liukuvoiteet

Vesipohjainen

Yleisin liukuvoide on vesipohjainen liukuvoide. Liukuvoide on siis valmistettu vesipohjaiseen seokseen. Se on helppo pestä pois eikä se aiheuta sotkua. Vesipohjainen liukuvoide sopii erinomaisesti emätinyhdyntään ja naisen sooloseksiin tai naisten väliseen seksiin. Vesipohjainen liukuvoide imitoi naisen kehon tuottamaa liukastetta.

Vesipohjaisen liukuvoiteen heikkoutena on, että ollessaan ilman kanssa tekemisissä se kuivuu melko nopeasti. Se myös kuluu hankauksessa, joten ainetta voi olla pidempään kestävässä seksissä tarpeen lisätä. Samasta syystä miehen sooloseksiin vesipohjainen liukuvoide ei ole paras vaihtoehto. Liukasteen jatkuva lisääminen voi viedä terän kiihkeältä tilanteelta.

Jos tiedät että itselläsi tai naispuolisella seksikumppanillasi on syystä tai toisesta kosteuden puutetta, valitse mahdollisuuksien mukaan silikonipohjainen liukuvoide, jota ei tarvitse lisätä kesken seksin.

Oma ensimmäinen liukuvoiteeni – tai ensimmäiset kymmenen – olivat vesipohjaisia liukuvoiteita. Niillä oli hauska leikkiä ja koska valikoimaa on vaikka millä mitalla, tulin kokeilleeksi mitä erikoisempia tuoksuja ja makuja, joita näissä liukkareissa oli tarjolla. Jotkut maut sopivat suuseksiin erinomaisesti puolin ja toisin – eräs poikaystäväni  tykästyi omenapiirakan makuiseen liukasteeseen antaessaan minulle suuseksiä, kun taas itse pidin kaktuksen mausta, koska se ei ollut niin hirveän makea, jotkut taas tyrmäsin ensimmäisen kokeilun jälkeen.

Joskus vesipohjainen liukaste riittää, joskus taas oman kostumiseni ollessa vähäisempää olen ärsyyntynyt vesiliukuvoiteen kanssa läträämiseen. Siihen, kuinka helposti tai voimakkaasti nainen kostuu, vaikuttaa moni asia.

On täysi myytti, että kostuminen olisi suora heijastus siitä, kuinka kiihottunut nainen on. Joskus voi olla äärimmäisen kiihottunut, mutta emättimessä ei silti tapahdu juuri mitään. Jo parin viinilasillisen nauttiminen voi tehdä tämän tempun, saati sitten jokin hormonaalinen seikka. Älä siis turhaan ota henkilökohtaisena loukkauksena sitä, jos kumppani ehdottaa liukuvoiteen käyttöä. Mielestäni liukuvoide kannattaa olla aina mukana! Joskus sitä ei tietenkään tarvitse eikä haluakaan, mutta useimmiten se tuo lisää nautintoa seksiin molemmille.

Silikonipohjainen

Silikonipohjainen liukuvoide valmistetaan silikoniseokseen. Tämä on jo vesipohjaista liukuvoidetta kestävämpi liukaste. Silikonipohjainen liukuvoide sopii emätinyhdyntään ja sooloseksiin ja sitä voi käyttää myös seksivälineiden kanssa. Ainoa kielto on, että silikonipohjaista liukuvoidetta ei saa käyttää silikonista valmistetuille seksivälineille. Jos oikean tuotteen valinta tai muistaminen mietityttää, suosittelen ostamaan vesipohjaisen liukuvoiteen, jota voi lisäillä tarpeen mukaan.

Silikonipohjainen liukuvoide on myös erinomainen, ellei paras liukkari anaaliseksiin. Se toimii niin sanottuna korvaavana liukuvoiteena eli liukuvoide korvaa puuttuvan kosteuden.

Silikonipohjainen liukaste ei sovi suuseksiin. Myös peseminen on hieman vaativampaa kuin vesipohjaisen liukuvoiteen. Silikoni on tarttuvaa tavaraa, joten sotkuakin voi tulla. Vältä koskettamasta esineitä, kunnes olet saanut silikoniliukuvoiteen pestyä huolellisesti pois käsistäsi – ja kaikkialta, missä sitä nyt onkaan.

Tutustuin itse silikonipohjaiseen liukuvoiteeseen anaaliseksin takia. Tai ansiosta. Ensimmäiset anaaliseksikokemukseni olivat ihan vesipohjaisella liukuvoiteella toteutettuja ja homma toimi hyvin. Mutta halusin tietysti kokeilla kehuttua silikonipohjaista liukkaria tähän tarkoitukseen. Se osoittautui hyväksi ideaksi ja pidin siitä lähtien varastossa aina sekä vesipohjaista että silikonipohjaista liukuvoidetta. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä päivä tuo tullessaan.

Öljypohjainen

Öljypohjaiset liukuvoiteet toimivat usein hyvänä hierontaöljynä koko vartalolle. Sen lisäksi, että hieronta on niiden kanssa ihanaa, samaa öljyä voi käyttää herkemmillekin alueille. Kaikki hierontaan tarkoitetut öljyt eivät kuitenkaan ole sama asia kuin liukuvoiteet, enkä suosittele käyttämään mitä tahansa hierontaöljyä liukasteena. Moni tuote tähän kyllä sopii. Öljy on miellyttävä seksissä, mutta liukasteteholtaan se ei ole ihan ykkösenä, vaan kultaa voittaa liukkauskisassa silikonipohjainen liukuvoide.

Öljypohjaiset liukasteet tuntuvat mielestäni ihanalta. Niiden tuntu on jotenkin luonnollisempi kuin silikonipohjaisissa liukuvoiteissa ja ne lämpiävät miellyttävästi ollessaan kosketuksissa ihoon ja genitaaleihin.

Öljypohjainen liukuvoide sopii anaaliseksiin siinä missä silikonipohjainen liukuvoide. Öljynkin kanssa kannattaa muistaa, että sitä ei kannata pyyhkiä esimerkiksi tapettiin. Kokemuksesta voin kertoa, että sitä ei ole kovin helppo saada siististi pyyhittyä pois vaaleasta tapetista ilman, että seinään jää tahra.

Ainoa iso miinus öljypohjaisille liukuvoiteille on se, että niitä ei saa käyttää kondomin kanssa eikä seksilelujen kanssa. Seksilelun pinta voi vahingoittua ja kondomi voi rikkoutua. Kondomin kanssa tulisi aina käyttää silikoni- tai vesipohjaista liukkaria!

Öljypohjaiset liukasteet sopivat siis silloin, kun sinulla on mahdollisuus nauttia seksistä yksin tai kumppanin kanssa ilman kondomia tai seksileluja. Miehelle öljypohjainen liukuvoide sopii mainiosti sooloseksiin! Sen liukkaus kestää pitkään ja tuntuu todella miellyttävältä. Öljyliukastetta voi käyttää vähän laajemmallekin alueelle eli vaikka intiimiin hierontaan ennen tai jälkeen muun touhun.

Hybridi-liukuvoiteet

Ah, kaiken tämän lisäksi on olemassa vielä yhdistelmätuotteita: hybridi-liukuvoiteet yhdistävät vesipohjaisten ja silikonipohjaisten liukasteiden parhaita puolia. Hybrideissä on yleensä oikein hyvä liukkaus, mutta hinta on pikemminkin vesipohjaisten kuin silikoniliukasteiden tasolla.

Oikea liukuvoide oikeaan tarkoitukseen

Nyt olen käynyt läpi pääasialliset erot eri liukuvoiteissa. Perustava erottelu auttaa ymmärtämään, mitä eroa tuotteissa yleensä pohjimmiltaan on. Pohja-aineen lisäksi liukuvoide on silti paljon muutakin. Useimmiten liukuvoidetta etsitään juuri johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Itse ainakin olen päätynyt tekemään uusia ostoksia ja kokeilemaan ennalta tuntemattomia tuotteita juuri siksi, että olen taas innostunut jostakin uudesta seksileikistä. Silloin uutta tuotetta kaivataan iloksi ja avuksi.

Paras liukuvoide anaaliseksiin

Kuten todettua, parhaiten anaaliseksiin sopii silikonipohjainen liukuvoide. Eri pohjakoostumukset kuitenkin sopivat anaaliseksiin, joten pakko ei ole valita jotakin tiettyä tuotetta. Hyväksi olen havainnut ainakin Pjur Backdoor -liukuvoiteen. Tämä on vakioliukkari, jota minulla on aina kaapissa. Reissuilla kuljetan mukanani mieluummin kertakäyttöisiä tuubeja tai muita pikkupakkauksia. Ne ovat usein eri merkkisiä kuin Pjur, jo ihan saatavuuden vuoksi. Ja tietenkin vaihtelunhalun!

Paras liukuvoide suuseksiin

Lienee sanomattakin selvää, että suuseksissä ei kannata leikkiä öljypohjaisella liukkarilla. Vesipohjaiset liukuvoiteet sopivat mielestäni suuseksiin parhaiten. Vesipohjainen liukuvoide on helppo pestä pois ja verkkokauppojen valikoima on makujen puolesta vertaansa vailla.

Kaikille suuseksi ei ole erityisen nautinnollinen asia tehdä, mutta moni kuitenkin haluaa tuottaa nautintoa kumppanilleen. Jos peniksen tai vaginan luontainen tuoksu tai maku tuntuu häiritsevältä, maustettu liukuvoide ratkaisee yleensä ongelman. Makuja on hyvinkin luonnollisia ja toisaalta aika kekseliäitä ja voimakkaita. Voit valita olla sensuelli ja tyylikäs, tai mennä koonaan toiseen suuntaan ja ottaa humoristisemman näkökulman suihinottoon. Kirjaimellinen suck on my lollipop on täysin mahdollista – ja hauskaa. Esimerkiksi Frenchkiss on jo klassikko. Se maistuu mansikalle ja sopii joka tilanteeseen.

Paras liukuvoide eroottiseen hierontaan

Suosittelen hierontaan ensisijaisesti Sjunga-hierontaöljyjä. Ne ovat muutamista kokeiluistani osoittautuneet kestosuosikeiksi. Niiden laatu on erinomainen ja ne ovat varsin riittoisia. Myös RFSU:n Fresh massage oil on ihana hierontaöljy eroottiseen tilanteeseen. Se on tyyliltään erilainen kuin Sjungat, ainakin melonintuoksunsa takia, ja tuo virkistävää vaihtelua hierontaan.

Paras stimuloiva liukuvoide

Stimuloiva liukuvoide on monen mielestä kutkuttava tuote. Stimuloiva liukaste joko viilentää tai lämmittää, ja se tuntuu usein kihelmöivänä tai vähän nipistelevänä tuntemuksena. On hyvin yksilökohtaista, tuntuuko stimulointi mukavalta vai ei. Joku kaipaa ylipäätään voimakkaampaa kosketusta, joku toinen taas hyvin kevyttä kosketusta. Molemmat ovat hyviä ja oikeanlaisia. Kaiken pointti on löytää niitä asioita, jotka todella tuntuvat hyvältä juuri omassa kehossa.

Pjur His&Hers on kiva paketti, jossa on miehelle ja naiselle omat stimuloivat liukuvoiteet. Suurin osa stimuloivista liukuvoiteista myydään toki erikseen, joten mies-nais-pariskunnalle suunnattu tuotepakkaus voidaan helposti jättää hyllyynkin. Sukupuolella ei stimuloivan liukuvoiteen suhteen ole oikeastaan väliä – kokeilemalla löytyy itselle oikealla tavalla kutkuttava tuote.

Paras liukuvoide seksileluille

Seksilelujen kanssa ei saa käyttää öljypohjaisia liukkareita. Jos seksilelu on valmistettu silikonista, sen kanssa ei saa käyttää silikonipohjaista liukastetta. Varmin veto on siis aina valita vesipohjainen liukuvoide, kun seksissä on mukana seksileluja.

Paras liukuvoide masturbointiin

Masturbointiin anna yhden yleisohjeen: tee niin kuin haluat! Sooloseksissä sinun ei tarvitse miettiä, mistä kumppani pitää tai kuinka paljon saa puristaa, jotta toisella on hyvä olla. Itseksesi voit nauttia täysillä juuri niistä leluista ja liukkareista, joista itse pidät. Käytä vesipohjaista liukkaria, jos se tuntuu hyvältä. Monesti ainakin miehillä runkkaamiseen tuntuu hyvältä käyttää öljy- tai silikonipohjaista liukuvoidetta, koska hankaaminen ja ilman kanssa tekemisissä oleminen kuluttaa vesipohjaisen liukuvoiteen melko nopeasti. Samat yleiset säännöt pätevät seksileluihin eli jos käytät masturboidessa tekovaginaa tai dildoa tai muuta lelua, valitse välineelle sopiva liukaste. Kun pidät seksileluistasi hyvää huolta, nekin pitävät huolta sinusta pitkään.

Liukuvoide keittiön kaapista?

Ruokaöljyjen, ihovoiteiden ynnä muun soveltuvuutta liukuvoiteeksi kysytään niin usein, että voisi luulla liukuvoiteen olevan kultaa kalliimpaa tai erityisen hankalaa hankkia. Yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen on: älä käytä liukuvoiteena mitään muuta kuin siihen tarkoitukseen myytävää liukuvoidetta.

Vähän pidempi vastaus alkaa sillä, että voit lähteä oletuksesta, ettei kaapeissasi ole liukuvoiteeksi sopivaa tuotetta. Mikä tahansa öljy tai voide ei todellakaan sovi liukasteeksi. Jos jotakin voidetta saa laittaa iholle, se ei vielä tarkoita, että sitä saisi laittaa limakalvoille. Monelle on tuttu juttu esimerkiksi se, että flunssassa nenän aluetta rasvatessa tai haavanhoidossa sama voide, joka sopii ehjälle iholle, ei käy herkemmälle alueelle.

Kasvovoiteet, vartalovoiteet ja sen sellaiset eivät sovellu liukuvoiteeksi. Hajustetut tuotteet ovat ehdoton ei. Vaikka tuote olisi hajusteeton, on siinä silti lukuisia ainesosia, joita ei ole tarkoitus laittaa intiimialueen limakalvoille. Reaktiot voivat olla pahimmillaan hyvinkin rajuja. En kannata sitä, että pistät itsesi ja arvokkaat sukuelimesi koekaniineiksi etsiessäsi soveltuvaa tuotetta. Allerginen reaktio voi yllättää, ja siihen se kiihkeä ja herkkä seksitilanne viimeistään loppuu.

Myöskään rypsiöljyä tai margariinia ei saa käyttää liukasteena. Niitä ei ole valmistettu intiimituotteiksi. Monet erilaiset rasvat eivät sovi yhteen kondomien tai seksilelujen kanssa. Samoin kuin öljypohjaiset liukuvoiteet, ei margariinia tai rypsiöljyäkään saa käyttää kondomin tai seksilelun kanssa niiden haurastumis- ja rikkoutumisriskin vuoksi.

Jos keittiön kaapista on aivan pakko valita jokin tuote eikä liukuvoidetta syystä tai toisesta ole saatavilla, on eräs tuote, joka on turvallinen käyttää: kookosöljy. Ei siis kookosrasva, jota myydään voipaketin näköisessä kääreessä, vaan kookosöljy. Se on antibakteerista ja soveltuu rikkinäisenkin ihon voiteeksi. Kookosöljyä saa käyttää limakalvoilla ja liukasteena. Se on jopa liukasteena ihan hyvä, joskaan ei toki yhtä hyvä kuin varsinaiset liukuvoiteet. Parhaiten kookosöljy sopii hierontaan. Muista kuitenkin, että kaikkia voimakas kookoksen tuoksu ei miellytä. Esimerkiksi Sjunga-merkkiset erityiset hierontaöljyt  ovat aistikkaita ja niissä on valittavana eri tuoksuja, joista jotkut ovat voimakkaita, jotkut hyvinkin kevyitä.

5/5 - (6 votes)

You may also like