Kondomin oikea koko

Kun valitset oikeaa kondomia itsellesi ja seksikumppanillesi, yksi seikka on kaikkein tärkein: kondomin koko. Kondomin koolla on kaikkein eniten merkitystä sille, miltä seksi tuntuu ja millaista nautintoa saat.

Oikean kokoinen kondomi menee helposti peniksen päälle ja pysyy erektiossa olevan peniksen päällä napakasti. Jos sinun pitää kovasti kiskoa kumia saadaksesi se päälle tai kondomi valuu pois peniksen päältä, kondomi on väärän kokoinen. Myös jos kondomi kasautuu peniksen juureen tai jää löysästi hankaamaan peniksen vartta, kondomi on väärän kokoinen.

Sisältö

Naisen kokemus oikean kokoisesta kondomista

Olen joskus ollut hyvin tyytyväinen esimerkiksi tavanomaisiin Sultan-kondomeihin eri miesten kanssa. Tämä on siis ollut itse ostamani merkki uusien tilanteiden varalle. Sen koko on usein ollut melko sopiva ja liukasteen määrä riittävä. Tavatessani nykyisen mieheni kanssa sitä ei kuitenkaan voinut käyttää, koska hänellä on tavanomaista isompi penis. Asia osoittautui itse asiassa suhteemme alussa hieman hankalaksi.

Paitsi että yhdyntä oli aluksi haastavaa hänen suuruutensa ja minun pienikokoisuuteni vuoksi – ajan myötähän kehoni on sopeutunut kumppanini peniksen kokoon – oikean kokoisten kondomien löytäminen oli työn ja tuskan takana. Voitteko uskoa, että hän oli aiemmin käyttänyt yhdynnöissä jopa Magic-kondomeja, jotka tuottivat hänelle kipua puristaessaan tietenkin aivan liikaa? Hulluutta, sulaa hulluutta. Sen lisäksi, että liian pieni kondomi voi aiheuttaa kipua, se myös rikkoutuu helposti venyessään tarkoitettua enemmän. Monelle miehelle on yhä vieras asia, että kondomit eivät ole one size fits all, vaan niitä on tarjolla lukuisissa eri koissa , muodoissa ja paksuuksissa. Älä suotta unohdu kaupan hyllyvalikoiman ääreen. Kerron mistä löydät oikean kokoisen kondomin itsellesi!

Paras kondomivalikoima löytyy netistä

Etsimme kumppanini kanssa isompia kondomeja erotiikkaliikkeistä, mutta niissäkään ei pettymyksekseni ollut kuin 58mm ympärysmitan kondomeja. Ne myytiin yksittäin ja niillä muuten oli hintaa! Kerran löysimme 59mm kondomeja ja se oli toki standardikondomeihin verrattuna paljon parempi vaihtoehto meille, mutta yhä liian pieni. Ja kun menimme hakemaan lisää näitä 59 mm kumeja, niitä ei tietenkään enää liikkeessä ollut eikä ollut tietoa niiden saatavuudesta.

Turhautuneena mieheni alkoi etsiä vastauksia netistä ja löysi onneksi erittäin hyviä verkkokauppoja. Kondomikuningas, Kumiukko ja Kaalimato ovat aivan parhaita kondomien verkkokauppoja! Kun oikea malli kerran oli löytynyt, meidän ei ole enää vuosiin tarvinnut vaivata päätämme koko asialla (täältä tuli vitsi). Nykyisin emme edes tarvitse kondomeja keskenämme, koska miehelleni on tehty vasektomia. Mutta koska suhteemme on avoin, kondomeja tarvitaan tottakai muiden seksikumppaneiden kanssa.

Mitä opimme tästä?

Supermarketin kondomitarjonta on harmillisen heikko. Vaikka pientä vaihtelua on, tavallisten kauppojen kokovalikoima on hyvin kapea. Pari suurempaan kokoluokkaan kuuluvaa mallia on isommissa liikkeissä tarjolla, mutta nekin ovat mitoitukseltaan pari milliä suurempia kuin standardikoot. Tämä voi joskus riittää, mutta jos kokosi on suurempi tai tyypillisintä myytävää kokoa pienempi, et löydä tavallisesta kaupasta etsimääsi. Paras valikoima kondomeja on nettikaupoissa. Omat suosikkini ovat ehdottomasti Kaalimato.com sekä kondomikuningas.fi, kuten jo sanoinkin.

Vaikka jotkin erotiikkaliikkeet myyvät standardia pienempiä ja erikoissuuria kondomikokoja, ne myydään usein yksittäiskappaleina kalliiseen hintaan, eikä niiden saatavuudesta ole juuri mitään tietoa.

Tämä on aivan hyödytöntä, sillä kun kerran olet saanut selville oman oikean kondomikokosi, haluat tietenkin käyttää sitä aina – et vain kerran tai kaksi. Siksi suosittelen tilaamaan kondomit netistä. Niiden hinta on selvästi edullisempi kuin erikoisliikkeissä ja voit tilata kätevästi samalla kertaa niin paljon kondomeja kuin haluat. Nettikaupoissa on myös monesti tarjolla kondomipaketteja, joissa on hyvään pakettihintaan useita eri tyylisiä saman kokoluokan kondomeja.

Minkä kokoinen kondomi on oikea?

Kondomien koko ilmoitetaan millimetreissä, eli ilmoitettu koko kertoo kondomin ymärysmitan. Joskus puhutaan myös halkaisijasta, joka mitataan kondomin ollessa litteä. Tämä on kaikkein tärkein mitta. Yleinen ympärysmitta kondomille on 52 mm. Sen kapeampia tai leveämpiä kondomeja on helpoin etsiä nettikaupasta. Meillä käytössä on ollut useimmiten Kung-kondomi, jonka ympärysmitta on 60 mm ja myös pituutta löytyy.

My.Size kondomit

My.size -merkillä on laaja valikoima eri kokoisia kondomeja aina 47 mm koosta 69 mm kokoon. Näitä kondomeja et supermarketista kuitenkaan löydä. Onneksi niitä on helppo ostaa netistä. Kumiukolla on valikoimassaan eri kokoisia My.Size -kondomeja. Muita erikoisominaisuuksia ei My.Sizella mielestäni muihin merkkeihin verrattuna ole, mutta jos oikean kondomikoon löytäminen on ollut vaikeaa, My.Size ratkaisee asian takuuvarmasti.

Kondomin pituus

Oikean millimetrimitan jälkeen onkin valittava oikea pituus kondomille. Lyhyempiä ja erikoispitkiä kondomeja löytyy verkkokaupoista. Jokaiselle löytyy juuri oikean kokoinen kondomi, kun vähän etsii. Pienistä liikkeistä tai pikkuisista verkkokaupoista on yleensä turha etsiä kovin laajaa kondomivalikoimaa.

Jos kondomi on sopiva leveydeltään, mutta liian lyhyt, se hankaloittaa seksiä, niin yhdyntää kuin vaikka suuseksiäkin. Jos taas kondomi on liian pitkä, se kasautuu ikävästi peniksen juureen ja haittaa tuntoaistimuksia sekä saattaa alkaa valua peniksen vartta myöten.

Hankaaminen tai rikkoutuminen on riskinä sekä liian pienessä että liian suuressa kondomissa. Kumpaakaan näistä harmeista ei tarvitse kokea, kunhan etsit itsellesi oikean kokoisen kondomin. Kumiukko.fi osoitteessa on aivan mahtava kokotaulukko, jonka avulla on todella helppo löytää omalle penikselle sopivan kokoinen kondomi. Kumiukosta voi myös tilata kondomeja laajalla kokoskaalalla.

Oikea koko löytyi, mistä nyt puristaa?

Kun kondomille on löytynyt sopiva leveys ja pituus, on aika valita oikea malli. Kondomimerkeillä ja malleissa on eroja siinä, miten muotoiltuja ne ovat.

Kondomi voi olla suora tai terskan juuresta kapea tai päinvastoin leveämpi. Kondomin malli vaikuttaa jonkin verran siihen, minkä kokoinen kondomi on sinulle oikea. Ja onhan kyse ihan makuasiastakin! Joku haluaa kondomin puristavan kunnolla, joku taas haluaa mahdollisimman nothing tunteen.

Jokin malli puristaa kauttaaltaan, joku tyvestä ja joku kärjestä. Joku on juomutettu ja jossakin on erilaisia kohokuvioita tai nyppylöitä. Puristavuus vaikuttaa kondomin käyttäjän tuntemuksiin, kuviointi enemmän kumppanin aistimuksiin.

Kuvioidut kondomit

Kuvioidut kondomit ovat eri tavoin juomutettuja tai niissä on nyppylöitä. Kuvioinnin idea on tuottaa enemmän stimulaatiota sekä kumppanille että itselle. Jonkun mielestä kuvioinnilla ei ole merkitystä yhdynnässä tai peppuseksissä, jotkut taas ovat hyvinkin herkkiä tuntemaan kuvioinnin erilaisen kosketuksen.

Stimuloivat ja puuduttavat kondomit

Kondomeissa voi olla erilaisia stimuloivia aineita. Ne voivat joko lämmittää tai viilentää. Stimuloiva kondomi tuntuu ensimmäisellä kerralla aika erikoiselta, mutta niitä kannattaa kokeilla. Moni pitää lämmittävästä tunteesta.

Stimuloinnin sijaan voi joskus olla mielekästä valita puuduttava kondomi, joka vähentää peniksen aistimuksia. Puuduttavat kondomit auttavat vaikkapa silloin, jos laukeat yleensä kovin nopeasti ja haluat pitkittää nautintoa.

Itse en nauti lämmittävän kondomin tai liukasteen aiheuttamasta tunteesta. Se kihelmöi eli selvästi toimii, ja olen kuullut monen kertovan, että he pitävät tuosta kihelmöivästä tunteesta. Minulle se ei kuitenkaan tee mitään temppuja. Viilentävä kondomi tai liukaste sen sijaan tuntuu minusta erittäin miellyttävältä. Useimmiten käytän stimuloimattomia tuotteita, mutta onhan niillä hauska leikkiä välillä!

Ohuet kondomit ja Pasante Unique

Kondomien paksuus on useimmiten 0,07 mm. Tätä paksumpia kondomeja voi olla hyvä käyttää anaaliseksissä tai jos haluaa vähentää penikseen kohdistuvaa stimulaatiota. Tavanomaista ohuemmat kondomit, jotka ovat usein 0,04 mm paksuja, antavat herkemmän tuntoaistimuksen.

Ohuin kondomi, jonka tiedän, on merkiltään Pasante. Mallin nimi on Unique ja se on vain 0,015 mm paksu. Tätä kondomia voin suositella lämpimästi suuseksiin! Anaaliseksissä en itse uskalla käyttää Uniquea, vaan silloin turvaudun paksumpiin kumeihin.

Lateksittomat kondomit

Jos sinulla tai kumppanillasi on lateksiallergia, kondomivalikoima kapenee silmissäsi jonkin verran. Lateksittomia kondomeja on kuitenkin eri kokoisia, mallisia ja makuisia sekä kuvioilla että ilman. Lateksiton kondomi ei todellakaan aina ole mikään ns. allergiakondomi, joka ei näytä, tuoksu tai maistu miltään.

Omalla kumppanillani on lateksiallergia. Etsimme ja löysimme erikoissuuria lateksittomia kondomeja heti, kun tajusimme etsiä kondomeja netistä eikä pikkuliikkeistä. Lateksittomat kondomit voivat olla fiksu pitää varalla myös satunnaisia seksikumppaneita varten. Jos tilanteessa on vain lateksikumi, se on sama kuin kondomia ei olisi tarjolla lainkaan. Osoittaa mielestäni hyvää pelisilmää, jos olet varautunut myös lateksittomalla kondomilla satunnaisiin seksitilanteisiin.

Oikean kokoisen kondomin löytäminen voi vaatia pientä testailua, mutta lopulta se on aika helppoa. Voit tilata yhden tai kaksi kappaletta muutamia erilaisia kondomeja ja testata niitä rauhassa. Kun löydät sopivan koon itsellesi, tilaa sitä seuraavalla kerralla isompi satsi.

Tarjolla on siis vaikka ja mitä. Ja hei, muista käyttää liukastetta!

5/5 - (6 votes)

You may also like