Mitä on BDSM?

Kirjainyhdistelmä BDSM tulee useista sanapareista eli Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS), Sadism and Masochism (SM). Näillä viitataan suomennettuna sitomiseen ja kuritukseen, alistamiseen ja alistumiseen sekä sadismiin ja masokismiin.

BDSM kattaa siis alleen todella paljon erilaista seksuaalista toimintaa. Joskus erotetaankin termejä toisistaan ja puhutaan esimerkiksi vain SM:stä tai bondagesta.

Sisältö

Suomalaisia BDSM-kauppoja

Alla listattuna suomalaisia tai Suomessa toimivia hyväksi todettuja seksikauppoja, joissa on hyvät BDSM-tuotevalikoimat.

VerkkokauppaKuvaus
Huippukiva Logo
Huippukiva on yksi suurimmista suomalaisista seksivälineitä myyvistä verkkokaupoista. Huippukiva tarjoaa valtavan määrän BDSM-tuotteita aina käsikahleista suupalloihin ja nahkaraippoihin saakka.

Tutustu Huippukivan BDSM-tuotteisiin >>
Kaalimato Dark Logo
Kaalimato Dark on aivan uusi BDSM-osio kaikkien tuntemassa Kaalimadon verkkokaupassa. Nyt saat Kaalimadosta lelut ja tarvikkeet rajumpaan menoon!

Tutustu Kaalimato Darkin valikoimaan >>
SexShop Logo
SexShop on 100% suomalainen pitkän linjan seksikauppa, jonka mittavaan valikoimaan kuuluu paljon BDSM- ja bondage-tuotteita sekä PVC-asuja.

Tutustu SexShopin BDSM-valikoimaan >>
Libido.fi Logo
Libido on suuri seksikauppa, joka tarjoaa todella suuren valikoiman seksivälineitä sekä -tarvikkeita. Täältä löydät kaikki suosituimmat BDSM-tuotteet!

Tutustu Libidon BDSM-valikoimaan >>
Taikapauli Logo
TaikaPauli on Baltian alueella sekä myös Suomessa toimiva seksikauppa, joka myy seksileluja erittäin edulliseen hintaan. Valikoima ei ole paras mahdollinen, mutta hinnat ovat BDSM-tuotteissa erittäin kohdillaan!

Tutustu Taikapaulin BDSM-valikoimaan >>
Seksitori Logo
Seksitori.fi on Virosta käsin toimiva seksikauppa, joka myy seksileluja todella halvalla hinnalla. Tarjolla paljon BDSM-tuotteita erinomaiseen hintaan.

Tutustu Seksitorin BDSM-valikoimaan >>
Seksilelut.net Logo
Seksilelut.net tarjoaa Suomen suurimman valikoiman seksileluja ja tarvikkeita. Täältä löydät varmasti sopivat piiskat ja kahleet BDSM-sessioihin!

Tutustu Seksilelut.netin BDSM-valikoimaan >>
Antishop Logo
Antishop.fi on yksi Suomen suurimmista BDSM-tuotteita myyvistä verkkokaupoista. Tarjolla on valtava valikoima tuotteita edulliseen hintaan!

Tutustu Antishopin BDSM-valikoimaan >>

Mitä BDSM kertoo ihmisestä?

Toisin kuin joskus vieläkin kuulee heitettävän, BDSM ei todellakaan ole ihmisille, joilla on huono itsetunto tai ikäviä seksuaalisia kokemuksia. Pikemminkin se vaatii hyvää kykyä puhua seksistä, mieltymyksistään ja rajoistaan eli hyvää seksuaalista itsetuntoa. BDSM mieltymykset eivät ole traumaperäistä oireilua, kuten pahimmillaan asiaa tuntemattomat ja aihepiiriä karsastavat saattavat kuvitella.

Dominoivat ja alistuvat roolileikit taas eivät kerro mitään henkilöiden parisuhteen tasa-arvoisuudesta. Päinvastoin, toimiva ja nautinnollinen BDSM vaatii hyvää kommunikaatiota ja luottamusta. Jos joku haluaa olla edes silloin tällöin seksissä alistetussa roolissa, hän voi silti olla hyvin tasa-arvoinen ihmissuhteissaan.

DS-roolit eivät kerro henkilön ”todellisista” toiveista tai puolista. Välillä sängyssä dominoiva mies ei ole mikään piilosadisti, joka paljastaa todellisen luontonsa makuuhuoneessa sen enempää kuin subin roolissa viihtyvä nainen on todellisen naisen roolin paljastava uhriutuja.

On tietämättömyyttä kuvitella, että eri rooleihin heittäytyminen ja niistä nauttiminen olisi jotain paljastavaa henkilön perusluonteesta. On eri asia pohtia, millaiset luonteenpiirteet tai kokemukset vaikkapa estävät heittäytymästä johonkin rooliin tai nauttimasta siitä.

Haluan sidontaa, mutten piiskaa. Onko se BDSM:ää?

Kaikki BDSM:stä kiinnostuneet eivät halua tehdä läheskään kaikkea, mitä BDSM:n piiriin mahtuu. Jotkut tykkäävät niin sanotun tavanomaisen vaniljaseksin lisäksi sitomisesta, mutta muuhun BDSM:ään he eivät lämpene ollenkaan. BDSM käsite on varsin hyödyllinen, sillä se tekee erottelun tyypillisen perusseksin, kuten lähetyssaarnaaja-asennossa rakastelun,  ja siitä poikkeavan seksin välillä. Eli kyllä, vaikket haluaisi piiskaa, mutta haluat sidontaa, se on BDSM:ää.

Seksuaaliset fantasiat ja niiden toteuttaminen

Seksuaaliset fantasiat voivat sisältää kaikkea mahdollista. Se ei ikinä tarkoita, että henkilö haluaisi välttämättä edes toteuttaa kaikkia fantasioitaan – jotkut fantasiat ovat kiihottavia vain ja ainoastaan kuviteltuina. Joku voi fantasioida tulevansa raiskatuksi, mutta ei missään tapauksessa halua edes näytellä fantasiaa läpi, saati että millään tasolla haluaisi asian tapahtuvan oikeasti. Fantasia voi olla kiihottava esimerkiksi vain masturboidessa tai kumppanin verbaalisesti kuvailemana rakastelun yhteydessä. Fantasia on jotakin aivan muuta kuin salainen toive siitä, mitä haluaa tosielämässä tapahtuvan!

Joskus DS tai SM kiinnostuneet henkilöt ovat switchejä eli he nauttivat välillä alistajan, välillä alistetun roolista. Jollekin taas on seksuaalisesti nautinnollista vain alistajan rooli, ei alistettuna oleminen. Kyseessä on seksuaalinen leikki ja itseilmaisu, joka ei suoraan kerro mitään ihmisen muusta elämästä tai asemasta. Se, mitä ennen fantasioiden toteuttamista eli sessiota täytyy kyetä tekemään, on ilmaisemaan omat toiveensa ja rajansa. Ilman tätä kykyä BDSM:ää ei voi turvallisesti toteuttaa.

Suurin valta BDSM:ssä on aina sillä henkilöllä, joka on alistetussa roolissa. Ennen kuin toteutetaan mitään, siitä sovitaan etukäteen. Mitään, mitä alistettu ei halua tehtävän tai mistä ei olla sovittu, ei tehdä. Nautinto perustuu siihen, että tilanne on hallittu ja turvallinen. Väkivaltaa missään muodossa BDSM:ssä ei sallita. Kaikki verbaliikka eli session aikana toteutetut puheet sovitaan nekin etukäteen. Fyysinen tai henkinen väkivalta ei kuulu BDSM:ään.

Perusvälineitä BDSM aloittelijalle

On vaikea sanoa, mikä on yleisesti mieluisaa, sillä vaniljan takana makuja on lukemattomia. Karkeasti ottaen BDSM:ään tutustuvalle aloittelijalle on tarjolla muutamia perusvälineitä, joilla pääsee hyvin vauhtiin:

Piiska

Yksi yleinen väline on jonkinlainen piiska. Piiska voi olla esimerkiksi hapsumainen nahkapiiska, jolla on pehmeä kosketus, tai raippamainen piiska, jonka tuottama tuntemus on kovempi ja napakampi. Myös läimäytin on suosittu perusväline.

Itse olen ensimmäisenä piiskana käyttänyt ihan oikeaa ratsupiiskaa, joka osoittautui varsin mainioksi välineeksi sekä takapuolen, reisien että kasvojen kevyeen läpsimiseen. Myös kepinomaiseen ohjaamiseen aito ratsupiiska sopi mainiosti. Suosittelen kuitenkin hankkimaan tarkoitukseen valmistetun seksivälineen.

Kahleet tai käsiraudat

Piiskan lisäksi toinen perusväline aloittelijan työkalupakkiin on jonkinlainen sidontaväline. Tämä voi olla käsiraudat, jotka suosittelen hankkimaan mieltymyksen mukaan teräksisinä tai nahkaisina kahleina. Jätä suosiolla karvapörröiset muovikäsiraudat kaupan hyllylle. Ne ovat lähinnä vitsikästä ei-pervojen polttarikamaa ja nyt puhutaan BDSM:stä. Yhdestä nykäisystä hajoava sidontaväline voi helposti tappaa tunnelman, kun toteutetaan sovittua fantasiaa.

Bondageköysi

Toinen hyvä vaihtoehto sitomisvälineeksi on sidontanaru eli bondageköysi. Näitä saa monenlaisina. Suosittelen puuvillaköyttä, joka on pituudeltaan esimerkiksi 10 metriä.  Aloittelijalle bondageköysi on erinomainen väline jo siksi, että sillä voi tehdä juuri niin vähän tai kinkyllä tiellä edetessään paljon kuin hyvältä tuntuu.

Kun osaaminen kasvaa, pitkällä ja laadukkaalla bondageköydellä voi tehdä mitä moninaisempia sitomisia. Aluksi samalla köydellä voi ihan yksinkertaisesti sitoa kumppanin kädet yhteen ja kiinni sängynpäätyyn. Siitä se lähtee! Suosittelen lämpimästi sitomisesta kiinnostuneelle Pure mua! -blogia.

Älä käytä sitomiseen muovisia tai keinokuituisia naruja, joita saatat löytää pihavarastosta. Ne voivat tehdä pahaa jälkeä iholle ja mennä sellaiseen solmuun, että irrottaminen on vaikeaa. Jos keinokuituinen tai rispaantunut naru hankaa ihoa, siihen voi pahimmassa tapauksessa tulla pysyvä jälki. Turvallisuus ja terveys ennen kaikkea. Hyvälaatuisen bondageköyden saa jo kympillä nettikaupasta. Satsaa siis oikeisiin välineisiin!

Henkilökohtaisesti suosin raajojen levälleen kiinnitykseen nahasta ja teräksestä valmistettuja kahleita. Bondagesanastossa tätä asentoa kutsutaan spreadeagleksi. On kokeilemisen arvoista kiinnittää kahleet vaikkapa oviaukkoon ruuveilla, mikäli se on mahdollista.

Laadukkaat kahleet ovat takuuvarmasti tukevia, mutta eivät vahingossakaan kiristy leikeissä liiaksi tai vahingoita esimerkiksi ranteiden ihoa. Bondageköysi on väline paikallaan, kun sidotaan käsiä selän taakse tai vaikkapa hogtie eli ranteet ja nilkat selän takana nippuun. Tässäkin moni käyttää kahleita, mutta itse pidän köydestä, kun aletaan sitoa suurinta osaa bondageasennoista.

Muuta kivaa

Muita hyviä perusvälineitä riippuen omista mieltymyksistä ovat vaikkapa vibraattori, dildo, anustappi tai -helmet. Näiden kanssa tietenkin on käytössä aina hyvä liukaste! Myös jonkinlainen suukapula eli gägi on usein mieluisa väline jo aloittelijankin BDSM-pakettiin.

Lindan BDSM-suosikkikaupat

VerkkokauppaKuvaus
Kaalimato Dark Logo
Mielestäni Kaalimato on Suomen laadukkain seksilelukauppa. Olen tunnetusti enemmän laatutavaran kuin superhalpojen hintojen perään, joten teen yleensä ostokseni täällä. Aitoa nahkaa, terästä ja kunnon designia sen olla pitää!

Tutustu Kaalimato Darkin valikoimaan >>
SexShop Logo
SexShop onnistuu aina yllättämään minut positiivisesti. Viimeksi ihastuin heidän nänninipistinvalikoimaansa. Suosittelen selaamaan huolella SexShopin suurta tuotevalikoimaa, koska sieltä täältä löytyy todellisia helmiä kikyhinnalla 🙂

Tutustu SexShopin BDSM-valikoimaan >>
Huippukiva Logo
Huippukivalla on helppokäyttöinen ja selkeä sivusto. BDSM-tuotteiden valikoima on kiitettävän laaja. Kannattaa ehdottomasti tsekata piiskavalikoima!

Tutustu Huippukivan BDSM-tuotteisiin >>

BDSM sanasto

Tässä vielä lyhyt katsaus BDSM sanastoon. Sivun lopusta löydät linkin laajempaan sanastoon, joka auttaa aloittelijaa ja miksei jo varpaitaan kastanuttakin perehtymään kinkyyn kielenkäyttöön:

Caning – Kivun tuottaminen sananmukaisesti kovalla kepillä.

Dungeon eli tyrmä –  Huone tai erillinen tila, joka on varta vasten sessioiden toteuttamista varten.

Kultainen suihku (englanniksi Golden Shower) eli laajemmin pissaleikit – kumppanin päälle virtsaaminen. Pissaleikkeihin kuuluu myös monia muita virtsaan liittyviä leikkejä, jotka eivät ole kumppanin päälle virtsaamista, esimerkiksi virtsan nuoleminen kumppanin keholta. Lue lisää pissaleikeistä!

Masokismi – Seksuaalinen nautinto kivusta

Master eli dom – Miespuolinen alistava osapuoli

Orja eli sub – Alistuva osapuoli

Sessio – Fantasian toteuttaminen tilanteessa

Switch – Henkilö, joka nauttii välillä alistajan, välillä alistetun roolista. Rooli voi vaihtua esimerkiksi session tai henkilön myötä.

Turvasana – Sana tai esimerkiksi käsiele, jolla sub ilmaisee alistajalle, että se mitä tämä juuri nyt tekee, pitää lopettaa. Kun turvasanaa tai -elettä käytetään, sitä on toteltava heti ja ehdottomasti.

Vanilja – Vaniljaseksi eli tavanomainen seksi erotetaan kinkystä seksistä ja sanalla ”vanilja” voidaan myös viitata henkilöön, joka harrastaa ei-kinkyä seksiä.

Laajemman kinkysanaston löydät täältä.