Anaaliseksi – takaportti taivaaseen

Anaaliseksi eli peppuseksi on ihanaa ja nautinnollista. Niin miehet kuin naisetkin voivat saada orgasmin anaalia stimuloimalla!

Anaaliseksi eli peppuseksi on ihanaa ja nautinnollista. Niin miehet kuin naisetkin voivat saada orgasmin anaalia stimuloimalla!

Onko anaaliseksi normaalia seksiä?

Kyllä vain, mikäli toinen vaihtoehto on outo seksi 🙂 On hyvin vaihtelevaa, miten ihmiset käsittävät anaaliseksin. Joillekin se on osa sitä ihan tavallista arkiseksiä, jollekin silloin tällöin nautittava ekstra ja joillekin peppuun koskeminen on hyvin harvinaista ja se liittyy vaikkapa ainoastaan BDSM-sessioon. Lisäksi on tietysti monia, joita peppuhommat eivät kiinnosta millään tasolla.

Anaaliseksi on tullut viime vuosina yhä suositummaksi, koska siitä on puhuttu mediassa ja aihe on ollut esillä elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Vastikään nuorille aikuisille suunnattu amerikkalaislehti julkaisi numeron, jossa oli anaaliseksiopas. Tästä syntyi tietysti kohu. Seksologian ammattilaiset taas ovat olleet vahvasti sitä mieltä, että oppaan julkaiseminen oli positiivinen asia, koska se lisää tietoa anaaliseksistä, sen hyvästä toteutustavasta ja turvaseksistä. Tosiasia kun on, että sitä tehdään. Ja miksei tehtäisi!

Miksi anaaliseksi tuntuu hyvältä?

Peräaukon alue on erittäin erogeeninen alue. Siellä on suuri määrä hermopäätteitä – sekä miehillä että naisilla. Alueen stimulointi on usein nautinnollista tavalla tai toisella. Joku nauttii kevyestä silittelystä ilman penetraatiota, joku nauttii suuresti peppuseksistä kovemminkin ottein.

Mitä eri juttuja anaaliseksissä voi tehdä?

Anaaliseksiksi voi luokitella kaiken seksin, jossa käsitellään anaalin ympäristöä tai penetroidaan jollain tavalla. Peppuseksi on ihastuttavan monipuolinen laji, jossa voi vaikka nuolla kevyesti peräaukkoa ympäröivää aluetta tai pyöritellä sormenpäällä reiän reunoja pienin pyörivin liikkein.

Yhtäältä voit työntää sisään sormea, anaalihelmiä tai vibraattoria, toisaalta työntää anaaliin koko käden rannetta myöten. Ja sitten on tietysti se, mitä yleisimmin ajatellaan peppuseksin olevan, eli anaaliyhdyntä.

Oli peppuseksissä itselle kiihottavaa sitten litinä tai värinä tai paine, kaikkiin peppuleikkeihin pätevät samat perussäännöt ja tuotteet. Tärkeintä on pitää huoli riittävästä liukkaudesta sekä suojautua tautiriskeiltä, kun ollaan limakalvokontaktissa.

Käytännössä limakalvokontakti on silloin, kun penis tai kieli työnnetään anaaliin. Peräaukon nuoleminen ei vielä edellytä suuseksisuojan tai kondomin käyttöä. Liukuvoide on toki silloinkin hyvä olla, sillä se lisää nautintoa ja helpottaa sormien tai kielen liikuttelua alueella.

Anaaliseksistä on tullut etenkin nuoremmille ihmisille jo melko tuttu juttu. Joillekin se on ihan normaali osa seksielämää. Se ei tarkoita, että siitä pitäisi tykätä, sillä on paljon ihmisiä, sekä miehiä että naisia, jotka eivät ole kiinnostuneet edes kokeilemaan peppuseksiä eri syistä.

Mihinkään seksiin ei tule koskaan patistaa tai painostaa kumppania. Joku tykkää ja joku ei, oli sitten kumpi tahansa osapuoli peppuseksissä.

Joskus kyse on pelosta, että peppuseksi sattuu. Silloin on hyödyksi tsekata peppuseksin lyhyt oppimäärä eli anaaliseksiopas: edetään hyvin rauhallisesti ja hitaasti, aina käytetään liukuvoidetta pihistelemättä ja valitaan asento, jossa voi rentoutua.

Miten peppuseksi kannattaa aloittaa?

Kehon jännittäminen tarkoittaa yleensä myös peräaukon sulkijalihaksen jännittämistä, jolloin sisään työntyminen ei suju. Anaaliseksissä väkisin tai rajusti ei saa tehdä mitään, sillä voit vahingoittaa kehoa.

Anaalissa on kaksi sulkijalihasta. Toinen on tahdonalainen, toinen ei. Ulompi eli kaikille tuttu näkyvä aukko toimii tahdonalaisesti eli sitä voi jännittää tai rentouttaa. Sisempänä, hieman pidemmällä anaalissa on toinen sulkijalihas, jota ei voi tahdonalaisesti jännittää tai rentouttaa.

Anaaliseksi tapahtuu aina sen henkilön ehdoilla, jonka anaaliin kosketaan. Jokainen tietää itse, milloin tuntuu hyvältä ja milloin pitää pysähtyä. Tätä täytyy kuunnella, jotta anaaliseksi on turvallista ja nautinnollista.

Mikä on paras asento anaaliseksiin?

Kylkiasento on monille mukava asento peppuseksiin. Hauskaa voi olla molemmin puolin, mutta anatomisesta näkökulmasta vasemmalla kyljellä maatessa peppuseksi on helpompaa. Vasemmalla kyljellä maatessa peräsuoli pääsee oikenemaan, jolloin sisään työntäminen ja liikuttelu sujuu helpommin kuin toisella kyljellä maatessa tai muussa asennossa. Aloittelijalle ja varovaiseen kokeiluun vasemmalla kyljellä makaamista voi siis lämpimästi suositella ensimmäiseksi asennoksi anaaliseksiin.

Anaaliseksi on ihanaa myös vatsamakuulla tai selällään jalat koukussa. Hyvältä (tai syvältä) tuntuva asento löytyy hellästi kokeilemalla. Mikä tahansa asento voi tuntua hyvältä, kun kaikki pelaa yhteen. Voithan toki vaikka ratsastaa kumppanisi päällä! Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa panna persettä, sitä vastoin on monta mahtavaa tapaa tehdä se!

Paras asento anaaliseksissä riippuu sinun ja seksikumppanisi anatomiasta sekä mieltymyksistä. Jos penetraatio tehdään kullilla, vaikuttaa kullin muoto ja koko myös asennon valintaan. Jos taas leikitään seksileluilla, lelun ominaisuudet sekä se, miten seksivälinettä voi hallitusti liikutella anaalissa, vaikuttavat juuri sillä kertaa parhaan asennon valitsemiseen.

Kun sisään työntyminen on onnistunut, aloita liikuttelu rauhallisesti. Kun kumppani ilmaisee, että tuntuu hyvältä, voit alkaa liikuttaa penistä, kättä tai seksilelua anaalissa kumppanin toiveiden mukaisesti.

Eri päivinä eri asiat tuntuvat hyvältä. Yhtenä päivänä kovempi käsittely ja raju paneminen voi olla juuri se mitä haluaa, toisena päivänä sitä taas kaipaa sormella hivelyä ja pyörittelyä ilman sisään työntymistä.

Liukas panopeppu on hyvä panopeppu!

Käytä aina liukuvoidetta, kun harrastat minkäänlaista anaaliseksiä! Vesipohjainenkin käy, mutta parasta on silikoni- tai öljypohjainen liukuvoide, koska peräaukossa ei ole liukastetta omasta takaa.

Liukuvoide, joka kuluu tai haihtuu nopeasti, ei sovellu kovin hyvin peppuseksiin. Varminta on valita liukuvoide, joka on tarkoitettu anaaliseksiin. Osta netistä liukuvoide nimenomaan peppuseksiin ja tarkista tuotteen kohdalla, että se sitä suositellaan anaaliseksiin.

Olen kokenut tilanteita, joissa seksikumppani yrittää työntyä sisään ilman liukuvoidetta. Hullua! Mihin hän luulee olevansa matkalla? Minun anukseni ei ole sellainen mutantti, että se tuottaisi seinämistään kosteutta, kun joku työntää sinne jotain. Eikä sylkäisy tai kaksi muuta tätä asiaa miksikään. Ymmärrän, että pornossa näkyy kuvauksia tilanteista, joissa räkäistään kerran ja sitten menoksi. Mutta todellisuudessa näissäkin tilanteissa on käytetty liukuvoidetta. Sitä vain ei näytetä katsojalle, koska tarkoitus on näytellä tietty fantasia. Usko pois!

Tarvitseeko anaaliseksissä kondomia?

Kondomi on tärkeä suoja anaaliseksissä. Seksitaudit tarttuvat useammin anaaliseksissä kuin vaikkapa suu-tai emätinyhdynnässä. Tämä johtuu juurikin luonnollisen liukasteen puutteesta eli hankausta, hiertymistä ja siten limakalvon rikkoutumista tapahtuu huomattavasti helpommin kuin muussa seksissä. Limakalvon rikkoutumista ei läheskään aina huomaa, ainakaan ennen kuin seksi on ohi ja silloin esimerkiksi seksitauti on jo saanut mahdollisuuden tarttua.

Jos nautit anaaliseksistä nuolemisen, kielen sisään työntämisen tai muun ihanan kautta, suojaa silloinkin tilanne vastuullisesti. Ihan peräaukon ympärillä lipoessa et tarvitse suojaa, mutta limakalvoalueelle meneminen tekee esimerkiksi suuseksisuojan tarpeelliseksi.

Jos seksikumppanisi on satunnainen tai uusi, käytä aina kondomia suojana. Hyvä muistisääntö ja turvaohje on, että jos seksikumppanisi on aikeissa harrastaa muitta mutkitta jonkinlaista seksiä kanssasi ilman kondomia, on hän tehnyt samaa muidenkin kanssa.

Eli jos hän on valmis panemaan persettä ilman suojaa, mieti nopeasti millaisen riskin otat, jos olet yksi tämän tyypin monista seksikumppaneista ja et suojaudu. Ihmisen ulkonäkö tai status ei kerro mitään siitä, onko hänellä seksitauti vai ei. Hyvin usein seksitauti on oireeton eikä tarttuminen vaadi kuin yhden kerran tai suojaamattoman hetken.

Kondomin käyttö tuntuu joistakin epäseksikkäältä. Ja paradoksaalista kyllä, jotkut eivät ota kondomia puheeksi seksitilanteessa, koska uskovat seksikumppanin pitävät sitä epäseksikkäänä ja pilaavan kiihottavan tilanteen.

Tosiasiassa tutkitusti suurin osa ihmisistä sukupuoleen katsomatta pitää kondomin esiin ottamista kiihottavana. Se on merkki siitä, että nyt alkaa tapahtua. Kondomi herättää myös luottamusta seksikumppania kohtaan ja turvallinen seksi antaa vapauden heittäytyä nautinnon vietäväksi.

Kondomi suojaa seksitaudeilta. Liukuvoiteen kanssa kondomi tuntuu mahtavalta!

Parhaat seksivälineet peppuseksiin

Käytä anaaliseksiin tarkoitettuja seksileluja, joissa on muuta lelua leveämpi tyvi. Niin sanottu kahva tai kanta varmistaa, ettei lelu joudu kokonaan sisälle siten, ettei sitä saa turvallisesti ja helposti pois. Tällaiset seksivälineet tunnetaan yleisnimellä anustapit.

Anustappi vai anaalihelmet?

Myös anaalihelmet ovat turvallinen tapa harrastaa peppuseksiä: niissä on yleensä nauhamaisesti peräkkäin palloja ja päädyssä vielä rengas tai muuten käteen sopiva osa, josta helmet saa vedettyä pepusta pois.

Oma kokemukseni anaalihelmistä on ristiriitainen. Olen tosin kokeillut vain parit erilaiset anaalihelmet. Ne tuntuivat ihan mukavilta, mutta taidan vain olla enemmän paineesta nauttiva tapaus.

Anustapit tuntuvat ihanalta! Hyvä anustappi on sen muotoinen, että se pysyy hyvin paikoillaan, kun nautit muista virikkeistä. Työntelyyn ja edestakaisin liikuttamiseen koen mieluisimmaksi vaihtoehdoksi käyttää erilaisia konstailemattomia vibraattoreita ja dildoja. Sopiva vibraattori peppuseksiin on itselleni suora ja yleensä kovasta muovista valmistettu vibraattori, joka ei ole erityisen kookas. Sitä on helppo liikuttaa itse tai antaa kumppanin tehdä työt.

Tupladildo tai tuplavibraattori

Astetta hienommat dildot ja vibraattorit anaaliseksiin ovat tupladildot. Niitä on jos jonkin muotoisia ja ne ovat yleensä todella ergonomisia. Hyvä tupladildo tai tuplavibraattori on sellainen, jossa voit valita nauttia yhdestä ruumiinaukosta ja käyttää toista päätä kahvana, tai päättää sujauttaa helposti molemmat päät eri aukkoihin ja vaikka liikutella itseäsi istuen seksilelun päällä.

Jotkut seksilelut näyttävät heiveröisiltä, mutta materiaalit ovat hyvin kestäviä ja napakan näköinen tupladildo onkin yleensä hyvin joustava. Älä anna tuotekuvan hämätä – tuplavibraattori tekee kyllä sen, minkä lupaa 😉

Turvallinen peppuseksi

Ikävimmissä tapauksissa peppuseksin jälkeen joutuu menemään lääkärin vastaanotolle poistamaan erilaisia vierasesineitä peräsuolesta. Suosittelen käyttämään vain turvallisiksi todettuja materiaaleja ja muotoja, eli ostathan peppuseksilelut aina asiantuntevasta verkkokaupasta tai kivijalkaliikkeestä.

Paras seksilelu peppuseksiin on seksiväline, jonka tyvi on muuta osaa leveämpi, jotta lelu ei katoa anaaliin kokonaan. Erilaiset anaalihelmet tai anustapit värinällä, pumpulla ja ties millä varusteilla ovat parasta, mitä kullin lisäksi voi anaaliinsa laittaa!

5/5 - (3 votes)

You may also like